Aqualibi klaar voor grote opening [nieuwsoverzicht]

Aqualibi klaar voor grote opening
ingestuurd door Simon op 25 maart 2011 om 13:11
Aqualibi is het allereerste park in Europa dat volledig afgebroken werd om daarna helemaal opnieuw opgebouwd te worden. Na 500 dagen van sluiting, 11 miljoen euro aan investeringen en een gigantische gedaanteverwisseling is Aqualibi klaar om aan een tweede leven te beginnen. Een volledig nieuw Aqualibi opent volgende woensdag 30 maart de deuren voor het grote publiek. Hedendaags, ecologisch en vooral familiaal zijn de sleutelwoorden van het nieuwe Aqualibi dat meer comfort en fun zal bieden aan alle bezoekers.

Walibi Belgium » Algemeen
© Aqualibi, ingezonden op 25 maart 2011


Acht nieuwe glijbanen
In het nieuwe waterpark vind je ondermeer acht nieuwe glijbanen. Onder hen de Bi-Bob een glijbaan van 140 meter waar bezoekers plaats nemen in rubberen banden voor 2 personen. De Xtreme is een andere opmerkelijke glijbaan waarin snelheden tot 50km/h kunnen behaald worden.

De allerjongsten kunnen 4 nieuwe glijbanen ontdekken in het op hun maat gemaakte Mini Beach . Dit nieuwe paradijs van 300 vierkante meter, aangekleed als grote rots, biedt uren waterpret voor kinderen. Ze kunnen zich er volledig uitleven op de hangbrug, interactieve waterspelen, speciale watereffecten en een reuze emmer die op de meest onverwachte momenten uitgegoten wordt.

De Rapido, de bekende wild water rivier werd ook in een nieuw kleedje gestopt maar behoudt alle unieke eigenschappen die deze attractie destijds wereldberoemd maakte. Bezoekers die op zoek zijn naar rust en ontspanning komen ook volop aan hun trekken in de Lagoon, een mega bubbelbad in een blauwe oase.

Aqualibi treedt binnen Walibi’s leefwereld
Aqualibi sluit zich aan bij de 4 Europese Walibi parken en de nieuwe muzikale leefwereld van Walibi. De watergeest Fibi, die de stem is van Walibi’s popgroep W.A.B, zal eveneens de ambassadrice van Aqualibi zijn. Met de eerste hit 'Hello World' weet zij als geen ander Aqualibi te verwelkomen voor z’n tweede jeugd.

Een nieuw Aqualibi, comfort op maat van families
Om te voldoen aan alle kwaliteitswensen van de bezoekers, en in het bijzonder de wensen van families, is de indeling van Aqualibi helemaal opnieuw herbekeken. Meer licht, meer plaats en meer comfort. Dit alles is onder andere te merken in de kleedkamers, het onthaal, rustruimtes, restaurant, ... Zo is de oppervlakte van de kleedkamers vergroot, zijn er speciale grote familiekleedkamers voorzien en werd er ook gedacht aan kleedkamers voor mindervaliden. Er zijn zowel gezamelijke als individuele douches voorzien. En wie honger heeft gekregen van alle waterpret kan terecht in het nieuwe restaurant 'Palm Palm Club'.

Een nieuw en groener Aqualibi
Het nieuwe Aqualibi is gebouwd met aandacht voor het behoud van het milieu: er is gekozen voor technieken met een duurzame ontwikkeling. Eén van de objectieven van deze heropbouw is het verbruik van energie (water, gas, electriciteit) met 40% te verminderen en tegelijk ook de uitstoot van CO2 in de atmosfeer te verlagen.

bron: aqualibi.be

Er zijn nog geen reacties gegeven!

GlimlachenLachenKnipogenTong uitstekenTriestigJoepieBlozenSlapenBrilCoaster