Nieuwigheden in Bellewaerde Park [nieuwsoverzicht]

Nieuwigheden in Bellewaerde Park
ingestuurd door Simon op 18 maart 2012 om 16:21
Nog twee weken en dan opent Bellewaerde Park zijn deuren voor een nieuw seizoen. Momenteel bruist het er van de bedrijvigheid: op verschillende werven in het park wordt hard gewerkt om het park klaar te stomen en de bezoekers vanaf 31 maart te verrassen met enkele nieuwigheden.

Elk jaar investeert Bellewaerde Park in verbeteringen die de kwaliteit, beleving en het comfort van de bezoeker verhogen. Dit jaar wordt hiervoor ruim 2,2 miljoen euro geïnvesteerd.

Nieuw: bizons
In de Far West zone kwam je tot voor kort geen dieren tegen, maar daar komt nu verandering in! Vier wisents of Europese bizons krijgen een thuis in het nieuw aangelegde bizonverblijf recht tegenover de keverbaan (waar vroeger de Old Timers stonden). Wisents zijn de grootste Europese zoogdieren.

Er werd bewust gekozen voor de Europese variant omdat wisenten een sterk bedreigde diersoort zijn, die na WO II bijna uitgestorven waren. In het kader van een kweekprogramma in samenwerking met EAZA gaat Bellewaerde Park van start met een kweekgroep met één mannetje en drie vrouwtjes.

Nieuw: leeuwen spotten
Wie de leeuwen in Bellewaerde Park wil spotten krijgt vanaf dit seizoen een leuk alternatief voor de Bengal Express. Kids kunnen binnenkort de koning der dieren en zijn vrouwelijke metgezellen bekijken aan het stuur van een speciale “leeuwenproof” jeep. Twee speciaal aangepaste terreinwagens worden gemonteerd in een constructie met gelaagd en gehard veiligheidsglas van 22 mm dik. Dit nieuwe “leeuwen uitkijkpunt” wordt gebouwd in Bengaalse stijl en vind je vlak naast het station van de Bengal Express.

Winterwerken
Niet alleen bij de bizons en leeuwen heerst er bedrijvigheid. Op verschillende plaatsen in het park zijn de technische ploegen en bouwvakkers druk in de weer met verbouwingen, onderhouds- en verbeteringswerken. Zo krijgt de Keverbaan een nieuwe carrosserie en wordt een geluidsdempende muur opgetrokken. De rails van de Boomerang worden afgestoomd en krijgen een nieuwe Mexicaanse tint. De souvenirwinkel aan de hoofdingang krijgt een volledig nieuwe look aangemeten en de parking aan de Meenseweg wordt uitgebreid.

bron: bellewaerdepark.be

Er zijn nog geen reacties gegeven!

GlimlachenLachenKnipogenTong uitstekenTriestigJoepieBlozenSlapenBrilCoaster