Jarige tijgervierling [nieuwsoverzicht]

Jarige tijgervierling
ingestuurd door Simon op 23 mei 2011 om 23:15
Maandag 16 mei viel er iets te vieren in Bellewaerde Park! De Bengaalse tijgers Zimba, Kiara, Kenza en Mira werden 10 jaar. Zimba (het mannetje van de vierling) en zijn 3 zussen zijn in het park geboren en ze verblijven nog steeds allen in Bellewaerde Park.

Tien jaar geleden waren ze nog schattige welpjes, maar ondertussen zijn het prachtige volwassen dieren

Lekker en leuk verjaardagscadeau
Ze kregen al een vroeg verjaardagscadeautje! De vier kregen vanmorgen hun lievelingseten (elk een rauwe steak nature van ruim 6 kg) geserveerd in de “catchbal”. Dit tijgerspeeltje is ontworpen om het jachtinstinct van de roofdieren te stimuleren. Het speeltuig bestaat uit een uitgeholde boksbal vastgemaakt op een veer. Binnenin de bal wordt het vlees gelegd, zodat het voor de dieren een uitdaging is om hun lekkere hapjes te bemachtigen. Door tegen de bal te springen valt het vlees uit de gaten aan de zijkant van de bal.

Bengaalse tijgers
Bengaalse tijgers zijn een bedreigde diersoort en staan op de zogenaamde rode lijst. In de natuur worden deze tijgers 10 à 15 jaar, maar in gevangenschap kunnen ze tot 25 jaar oud worden. De Bengaalse Tijger of ‘Panthera Tigris’ kan tot 3.20m lang worden en weegt zo’n 180 à 225 kg. In Bellewaerde Park zijn er 6 tijgers. Naast de 4 jarigen zijn er nog 2 vrouwtjes van 16 jaar.

bron: bellewaerde.be

Er zijn nog geen reacties gegeven!

GlimlachenLachenKnipogenTong uitstekenTriestigJoepieBlozenSlapenBrilCoaster