parkinformatie van Walibi Belgium

Adresgegevens
Walibi Belgium

Europalaan 100
1301 Wavre
België

Tel. : 32(0)10 42 15 00
Fax : 32(0)10 41 68 84

E-mail: info-wbe@cda-parks.com
Website: walibi.be

Korte geschiedenis
Op 26 juli 1975 opende Eddy Meeus een park op de rand van Wavre, Limal en Bièrges. De eerste letters van deze Waalse gemeenten vormden dan ook de naam Walibi. Je vond er een zandstrand, een achtbaan, botsauto's, .... Nieuw in België was dat de prijs die je aan de ingang betaalde je een hele dag recht gaf om de attracties gratis en onbeperkt te bezoeken. Het tweede jaar al bezochten meer dan 250 000 mensen het park.

In de volgende jaren werden veel attracties toegevoegd met Tornado (1979) en Sirocco (1982) als achtbanen en vooral echte publiekstrekkers. '82 was dan ook een echt recordjaar voor Walibi met 960 000 bezoekers.

In 1987 werd het tropisch zwemparadijs Aqualibi geopend en een jaar later ook Radja River. In dat jaar mocht Walibi 1 400 000 mensen ontvangen en ook de 12 miljoenste bezoeker verwelkomen.
De 20e verjaardag werd gevierd met Flashback en in de volgende jaren werden ook Dalton Terror en Vampire geopend.

In 2001 werd het park overgenomen door SixFlags en zij breidden Walibi verder uit. Zij bouwden de eerste houten achtbaan in België, Weerwolf en gaven ook de Cobra een plaats in het park.

In 2004 werd SixFlags Belgium weer het land van de vriendelijke, oranje Kangoeroe. Het park heette vanaf dan weer Walibi Belgium.

Parking
Walibi Belgium heeft een ruime parking, voor 6 euro kan je jouw auto er een hele dag achterlaten. Autocars kunnen gratis parkeren op de voorziene plaatsen.
Als je een abonnement hebt kan je voor 15 euro een parking pass kopen, deze is het volledige seizoen geldig.

Voorzieningen voor baby''s
In elk toilet is er een babyhoekje waar je de allerkleinsten kan verschonen of eten geven.In de Casa Blanca, Tropica, Belle-Epoque en Nestor-restaurants staan diverse magnetronovens tot uw beschikking.

EHBO
Bezoekers kunnen in de EHBO-post, in Aqualibi en tussen Dalton Terror en de Pony's, geholpen worden.

Kennels
Honden of andere huisdieren zijn niet toegelaten in het park. Aan de inkom is er daarom een kennel aanwezig, voor eten en uitlaten dien je echter zelf te zorgen.

Minimale lengte voor toegang tot attracties
De minimumhoogte voor de attracties voor de allerkleinsten ligt tussen 90 en 100 cm.

Het park over de middag verlaten
Als je overdag het park verlaat krijg je een stempel waarmee je dezelfde dag terug naar binnen kunt.

Tassen in de attracties
Op sommige attracties mogen tassen niet meegenomen worden omdat het gevaarlijk kan zijn als ze naar beneden vallen. Bij de rollercoasters met 2 treinen (Vampire en weerwolf), kan je de tassen plaatsen in speciale opbergvakken.

Solo-express
Enkele attracties in het park (Flashback, Weerwolf en Challengte of Tutanchamon) beschikken over het Solo-express systeem. Dit is een speciale wachtrij voor mensen die het niet erg vinden om alleen de rit te beleven. De lege plaatsen in de trein worden met wachtenden uit de Solo-express rij opgevuld. Dit verkort het wachten aanzienlijk!